GeoPark Papuk

Veliki uspjeh Geoparkova na sajmu u Berlinu (ITB)

E-mail Ispis PDF

Svjetska mreža Geoparkova imala je vrlo uspješno predstavljanje na ovogodišnjem, jednom od najvećih, sajmu turizma koji se održao u Berlinu (ITB Berlin 2013). Geoparkovi su se predstavili kao nova ponuda u turizmu, inovativna, održiva i odgovorna turistička destinacija.

Štand Geoparkova je organiziran i uređen od strane nekoliko Europakih geoparkova – voditelj štanda bio je portugalski geopark – Naturtejo, a pratili su ga češki Bohemian Paradise Geopark, finski geopark Rokua, španjolski Basque Coast i tri njemačka geoparka: Harz, TERRA.vita i Vulkaneifel. Štand je, u svojoj kategoriji – NGO i ne profitne organizacije – osvojio nagradu kao treći najbolji izlagač ITB-a u Berlinu. Valja naglasiti da je ova nagrada osvojena u konkurenciji od 12 000 štandova, a samo natjecanje za „Nagradu najboljeg izlagača“ u sklopu ITB-a organizira već 13 godina poznata Cologne Business School (CBS). Ceremonija dodjele nagrada se održala u subotu 9. ožujka pred više od 600 pozvanih gostiju, uključujući neke ministre, službene državne predstavnike i druge ITB sudionike.

 

Tijekom ITB-a održane su i mnoge prezentacije od strane geoparkova koji su bili zastupljeni. Među predavačima su bili i prof. Nikolaos Zouros, EGN coordinator i Prof. Patrick McKeever ispred UNESCO-a. Ovakvo predstavljanje sa prisutnim ljudima koji rade u Geoparkovima pokazalo se kao vrlo uspješno, tj. izvor informacija za sve zainteresirane za ovaj oblik turizma. Mnogi gosti, turistički djelatnici i stručnjaci su se raspitivali o rezultatima djelovanja geoparkova, primjerima najbolje prakse i slično.

Ažurirano ( Utorak, 19 Ožujak 2013 11:38 )  

360 panorame

Posjetite neke od najatraktivnijih lokacija u Geoparku uz pomoć ovih panorama.

Publikacije

Više o parku saznajte kroz publikacije u pdf obliku kojeg možete preuzeti s ove stranice.

Biciklističke i planinarske staze


Doživite Papuk aktivno, kroz planinarenje i biciklizam.
Predlažemo vam slijedeće ture:
Planinarske staze
Biciklističke staze