GeoPark Papuk

CITO akcija u Papuku

E-mail Ispis PDF

Park prirode Papuk obilježit će Dan planeta Zemlje i akcijom čišćenja vezanom za CITO (Cache In Trash Out) događanje. CITO akcije su namijenjene prvenstveno geocacherima, ali i svima ostalima koji su voljni pridružiti se akciji čišćenja. Više o Geocachingu pogledajte ovdje. Ove godine se širom svijeta održava 11. godišnji CITO vikend, a akcija koju mi organiziramo je prva takva u Hrvatskoj! Tijekom CITO događanja cilj je, u prvom redu, očistiti od smeća neko područje i usput pronaći ili sakriti poneki cache.

 

CITO akcija će se održati u subotu, 20.4.2013.

Mjesto okupljanja će biti Info centar Parka prirode u Velikoj u 10 sati.

Sve zainteresirane pozivamo da se pridruže ovoj akciji te dođu u Info centar gdje će se prvo održati prezentacija o Geocachingu i GPS uređajima. Na ovo događanje pozvan je i jedan razred iz OŠ I.G. Kovačić iz Velike kojima će nakon održanog predavanja biti raspoređeni GPS uređaji, kojima Park raspolaže, te će djeca na samom terenu pokušati pronaći “skriveno blago”.
Uz traženje skrivenih spremnika planirano je da se od smeća očisti područje uz potok Dubočanku. Pretpostavlja se da većina djece nije upoznata sa ovom relativno novom igrom u kojoj se traži "skriveno blago". Na taj način bi zainteresirali djecu da se priključe Geocaching zajednici te kroz traženje i postavljanje geocacheva upoznaju svoj zavičaj. Ovo je prilika da svi kojima se ova igra čini zanimljivom dođu u Veliku i od iskusnih geocachera nauče sve o geocachingu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 11:51 )  

360 panorame

Posjetite neke od najatraktivnijih lokacija u Geoparku uz pomoć ovih panorama.

Publikacije

Više o parku saznajte kroz publikacije u pdf obliku kojeg možete preuzeti s ove stranice.

Biciklističke i planinarske staze


Doživite Papuk aktivno, kroz planinarenje i biciklizam.
Predlažemo vam slijedeće ture:
Planinarske staze
Biciklističke staze