GeoPark Papuk

Danube GeoTour sastanak

E-mail Ispis PDF

Hateg UNESCO Svjetski geopark u Rumunjskoj ugostio je partnere iz 8 zemalja u sklopu projekta Danube GeoTour. Cilj i izazov s kojim se partneri susreću tijekom projekta je valorizacija geološke baštine za razvoj održivog i inovativnog turizma dunavskih geoparkova. Projekt je sufinanciran iz EU fondova (ERDF, IPA).

Tijekom prvog dana partneri su imali priliku biti dijelom zajedničkog treninga za razvoj geoproizvoda. Svaki partner u projektu razvija svoj geoproizvod na temu geokultura ili geooutdoor aktivnosti kako bi ojačali promociju geoparkova te dodatno uključili lokalno stanovništvo. Gostujući predavači iz Rumunjske i Naturtejo Geoparka iz Portugala, Carlos Neto de Carvalho dali su zanimljive informacije za razvoj budućih geoproizvoda. Tijekom sastanka partneri su imali i terenski obilazak geoparka Hateg gdje su mogli vidjeti primjere dobre prakse u geointerpretaciji. U hotelu Ferdinand i općinskoj vijećnici održali su se radni sastanci partnera. Projektni tim zahvaljuje organizatorima iz Hatega na organizaciji još jednog uspješnog sastanka.

Glavni rezultat projekta bit će udruživanje u Dunavsku georutu (Danube GeoTour) koja će omogućiti jačanje veza između geoparkova te djelovati kao inovativan turistički proizvod s ciljem povećanja vidljivosti i turističke posjećenosti u geoparkovima. Razmjena iskustava, testiranje geoturističkih pilot proizvoda te primjena novih načina interpretacije povećat će angažman lokalnog stanovništva, upravljačkih kapaciteta geoparkova te smanjiti jaz između dunavskih geoparkova i ostalih razvijenijih europskih geoparkova.
Više informacija o projektu i organizatorima sastanka možete pronaći na linku:
www.interreg-danube.eu/danube-geotour
http://en.unibuc.ro/
http://en.hateggeoparc.ro/

 
Foto album

Ažurirano ( Utorak, 27 Veljača 2018 10:27 )  

360 panorame

Posjetite neke od najatraktivnijih lokacija u Geoparku uz pomoć ovih panorama.

Publikacije

Više o parku saznajte kroz publikacije u pdf obliku kojeg možete preuzeti s ove stranice.

Biciklističke i planinarske staze


Doživite Papuk aktivno, kroz planinarenje i biciklizam.
Predlažemo vam slijedeće ture:
Planinarske staze
Biciklističke staze